Hjälp oss sprida feministiskt ljus!

Hej kära Bangvänner!

I detta nu delas ett nytt nummer av Bang ut till prenumeranter och senast på tisdag 15 december finns Bang i butiker och nätbokhandeln. Om ni har lust att hjälpa oss att sprida bilder, länkar till artiklar eller peppa för att prenumerera på Bang så kommer våra hjärtan svämma över av tacksamhet! 

Numret är både årets sista och Bangs sista cover. Den här gången är det magasinet Filter som inspirerat oss. 

När allt fler asylboenden den här hösten sattes i brand och vad som pågick jämfördes med händelser på 1990-talet var det självklart att tillfråga Alexandra Pascalidou om att skriva. I sin artikel skildrar hon sitt 1990-tal och hur rasism – då som nu – accelererar och normaliseras. 

Vi är också superglada över att Alexandra Pascalidou pryder Bangs omslag, det var första gången hon var Lucia. Vi ville ha en Lucia på omslaget för att luciafirande idag ofta synliggör sexism och rasism. Tänk skönhetstävlingar, tänk vad som händer när pojkar vill vara Lucia, tänk vem som alltid fick vara pepparkaksgubbe och tänk på vad som hände när SVT 2012 sände ett luciatåg med en svart lucia. Foto: Sofia Runarsdotter.

Läs numrets hela innehåll här, med medverkande som Lisa Ewald, Lisa Bjurwald, Shima Niavarani och My Vingren. 

Mer ur innehållet:

Suffragetternas envisa och våldsamma kamp har blivit storfilm. Bang hakar på tåget och har kartlagt hur feminister skildras på vita duken, exempelvis Kat Stratford i "10 orsaker att hata dig". 

Spice up your life? I vår ska kultgruppen Spicegirls återförenas och ut på turné. Vad finns det för samband mellan titlarna på deras hitlåtar och hur det gick sen för bandmedlemmarna? Journalisten Kajsa Haidl guidar.

På tågstationer och tillfälliga boenden har folk tagit saker i egna händer för att hjälpa människor på flykt – ett engagemang som trots snåla vindar får Judith Kiros att i artikeln "Rakbladsvässa stängsel" drömma om att Fort Europa skälver.

Varför måste människor riskera livet för att söka asyl i Sverige? Så har det inte alltid varit. Därför bad vi reportern Ida Ölmedal undersöka när det slutade vara möjligt att resa till Sverige på ett säkert sätt för att söka asyl.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi gav oss på ett rim inför storhelgerna :)

Årets julklapp sägs vara en robotdammsugare
Men vi vet något mycket slugare
En tidning direkt hem i brevlådan till en kamrat
För att lysa upp vardagen i ett patriarkat

Bangs julerbjudande är enligt oss själva helt oslagbart! Fyra nummer av Bang och en av våra superpremier för 295 kr + 30 kr i portotillägg. Hurra!

I och med det här numret tjuvstartas firandet av att Bang fyller 25 år nästa år - alla prenumeranter får med numret en underbar väggalmanacka med motiv från Bangs omslag (almanackan kan självfallet väljas som premie för nya prenumeranter). Hör av er om ni vill ha en egen kalender!

Hjälp fler att hitta Bang på sociala medier - nu finns vi även på Instagram!
Facebook Twitter Instagram


Tusen tack bästa ni för hjälpen!

Vill du ha något nummer av Bang? Eller prata om något helt annat? Kontaktuppgifter till Bangredaktionen finns här.

Det här är ett kärleksbrev från Bang.

KLICKA HÄR OM DU INTE VILL HA KÄRLEKSBREV FRAMÖVER.